Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Το αρχαιότερο οινοποιείο

 






Το αρχαιότερο οινοποιείο





Το αρχαιότερο οινοποιείο που έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιώντας βιοχημικές τεχνικές για να αναγνωρίσουν ένα ξηρό κόκκινο κρασί, που είχε παρασκευαστεί πριν από τουλάχιστον 6.000 χρόνια. Οι εγκαταστάσεις παρασκευής κρασιού βρέθηκαν στην περιοχή που σήμερα είναι η νότια Αρμενία.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύπτουν την εικόνα μίας σύνθετης κοινωνίας, όπου όσοι πενθούσαν έπιναν ένα είδος κρασιού, που παραγόταν σε ένα κοιμητήριο μέσα σε σπηλιά, ανέφεραν χθες οι ερευνητές στην 'Επιθεώρηση της Αρχαιολογικής Επιστήμης'.
Οπως ανέφερε η επιστημονική ομάδα, η μέθοδος χρονολόγησης με ισότοπο άνθρακα αποκάλυψε ένα αποξηραμένο κρασί από σταφύλια κοντά σε ένα πατητήρι που φτιάχτηκε περίπου το 4.000 π.Χ. Αυτό το καθιστά κατά 1.000 χρόνια μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση για την παρασκευή οίνου έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η ομάδα, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες από την Αρμενία, τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία. Το πατητήρι αυτό ήταν μία ρηχή λεκάνη από πηλό, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου, που γύρω του υπήρχαν σπόροι σταφυλιού και αποξηραμένα αμπέλια.

Δεκαήμερο Προσφορών

 ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Δεκαήμερο Προσφορών λιγο πριν τις καλοκαιρινες εκπτώσεις αποφασισαν οι εμπορικοι συλλογοι Κρήτης,
Οι προσφορές θα ξεκινήσουν απο 2 Ιουλίου και θα τελειώσουν στις 16 Ιουλίου ,οπου και θα ξεκινησει η περιοδος των εκπτώσεων.

ντοκιμαντερ για τους υδροτοπους της Κρητης


Στην δημιουργια ντοκυμαντερ για τους υγρότοπους της Κρήτης με την επιστημονικη υποστήριξη της WWW Eλλας ξεκινησαν οι κινηματογραφιστες Κος  Καραγιαννάκος και Κrafft,με σκοπο την αναδειξη της οικολογικής αξίας και στην συμβολή της ευαισθητοποίησης Ελληνων  όσο και ξενων πολιτών  .

EKΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ

Μ ε την ευκαιρία συμπληρωσης 50 ετών απο την δημιουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς πραγματοποιειται έκθεση φωτογραφίας του Αντωνη Πλυμάκη ...115 φωτογραφίες με θέμα τα Λευκά Ορη  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου  στο Ενετικο Λιμάνι.Τα εγκαίνια θα γινουν Σαββατο 7 Ιουλίου και ωρα 7 και μιση το απογευμα και θα διαρκεσει εως τις 15 Ιουλιου.
Ωρες λειτουργίας 11 μεχρι 1 μμ και 7 μεχρι `11 το βραδυ