Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

FESTIVALAKI ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Την πρώτη βραδιά στο ΦεστιβαλάΚι στις 26 Ιουλίου στην πύλη Βιττούρι (περιοχή Βίγλα) - Ηράκλειο!!!

Παράλληλα θα έχουμε μαζί μας τους πιο αξιόλογους τεχνίτες απ' όλη την Κρήτη, που θα μας μυήσουν ο κάθε ένας στην τέχνη του! Όπως η παραδοσιακή κρητική φορεσιά, τα στιβάνια, το κρητικό μαχαίρι και άλλα πολλά ;-)

Από τις 6:30 έως τις 8:30 θα μπορείτε να χορέψετε κρητικούς χορούς παρέα με το "Χοροδείων" και όσοι από εσάς δεν ξέρετε τους τοπικούς μας χορούς, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε!!!

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ





ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
Ομαδική έκθεση με εικαστικες δημιουργίες στο Γιαλι Τζαμισι.
Η έκθεση περιλαμβάνει  κεραμικές κατασκευές ,μεταλλικές κατασκευές κεραμικά,αγιογραφίες ,κοσμήματα ζωγραφική και πολλά άλλα .Θα διαρκέσει εως την Τετάρτη 18 Ιουλίου .
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
11 ΜΕ 2 ΚΑΙ   6 :30 ME 11:30 μ.μ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ





Διαγωνισμός Παραδοσιακών γλυκισμάτων θα γίνει στις 25 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη στις 7 :30 το απογευμα στον κήπο του Ι,Ν της Αγίας Μαγδαληνής .Οι  κατηγορίες θα ειναι οι εξής : Παραδοσιακά γλυκά ζύμης,γλυκά με φρούτα,σοροπιαστα και γλυκά του κουταλιού.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο ΣΤ ΚΑΠΗ την Τετάρτη 18 Ιουλίου
ΤΗΛ: 28210-50650

EΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ


Το αρχαίο θέατρο των Δελφών ξανανοίγει μετα απο 37 χρόνια απο την τελευταία παράσταση που έλαβε χώρα εκεί. Η τελευταία παράσταση ανέβηκε το 1975.  Ο χώρος θα φιλοξενήσει αποσμάσματα απο έργα αρχαίου δράματος.
Το αρχαίο θέατρο των Δελφών συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαίων ελληνικών θεάτρων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.Συγκεκριμένα βρίσκεται μέσα στο ιερό του Απολλωνος .
Στο θέατρο των Δελφών πραγματοποιούνταν οι αγώνες φωνητικής και ενόργανης μουσικής .Το πρώτο λίθινο θέατρο κτίστηκε απο ντόπιο ασβεστόλιθο τον 3ο αιώνα .Ο Ευμένης ο Β΄ βασιληάς της Περγάμου χρηματοδότησε την επισκευή  του  το 160 π.χ.
Το 1930 στις δεύτερες και τελευταίες Δελφικές εορτές παρουσιάστηκε ο Προμηθέας Δεσμώτης μαζι με τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Ο προυπολογισμός της αναστήλωσης του θεατρου των Δελφών πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και ειναι 1,3 εκατ.ευρω,αναμένεται  δε να ολοκληρωθεί εως τα μέσα του 2015.Η μουσική εκδήλωση θα γίνει στις 21 Ιουλίου ημέρα Σάββατο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.