Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

    • Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012
    • 9:00 π.μ.

  • Ο.Ε.Κ ΓΑΖΙΟΥ

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΑΖΙΟΥ
    ΄΄62 ΜΑΡΤΥΡΕΣ’’

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7/2012.ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕΛΙΝΑΡΙ-ΜΟΝΗ ΑΡΕΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΛΑΚΑ-ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ-ΕΛΟΥΝΤΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.

    ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΙΣ 09.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

    ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΟ ΣΕΛΙΝΑΡΙ {ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΣΤΟ ΣΕΛΗΝΑΡΙ. ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΓΚΡΕΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΓΥΠΑΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΤΟΥ 'ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ'}.

    ΑΦΟΥ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΡΕΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
    {Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΤΟΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΟΛΩΤΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ. ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΕΣΩΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑΤΑ. ΣΤΙΣ ΔΙΩΡΟΦΕΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΛΙΑ, ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ, ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ. ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΜΟΝΟΧΩΡΟΣ ΚΑΜΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΟΞΥΚΟΡΥΦΗ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΛΙΘΑΝΑΓΛΥΦΟ ΘΥΡΩΜΑ. ΤΟ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΕ ΕΠΙΓΡΑΦΗ 1618. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΆΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΜΕ ΤΑΦΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΧΩΡΟΣ ΚΑΜΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΛΙΘΑΝΑΓΛΥΦΟ ΘΥΡΩΜΑ. ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ Ο ΝΑΪΣΚΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ}

    ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ {Η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΡΑΜΠΕΛΟΥ. ΈΧΕΙ ΕΚΤΑΣΗ 85 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 53 ΜΕΤΡΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΠΙΟΥ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ .Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ.ΤΟ 1903, Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΠΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΑΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ, ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΑ ΜΕΣΚΙΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ. ΈΤΣΙ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΛΕΠΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΣΕΝ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΩΣ ΛΕΠΡΑΣ. ΑΡΧΙΚΑ, ΕΦΕΡΝΑΝ ΛΕΠΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΗΤΗ, ΕΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΟΝΟ, ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ. ΑΡΧΙΚΑ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΑ. Η ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΤΡΩΓΛΗ, ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ.. ΤΟ 2005, Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΝΗΣΙ», ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΓΙΑ 24 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ TOP 10 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 15 ΓΛΩΣΣΕΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ}.

    ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ.{ Η ΕΛΟΥΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 10KM ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΡΑΜΠΕΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΧΛΙΔΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Η ΕΛΟΥΝΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΑ ΑΥΤΑ ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ. Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΣΤΟ ΣΚΙΣΜΑ. Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ. Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΑΜΜΟ, ΕΝΩ ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΡΕΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΦΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ (ΟΜΠΡΕΛΕΣ, ΝΤΟΥΣ ΚΛΠ), ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ BEACH VOLLEY, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ WATER SPORTS}.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΚΑΦΕ Η ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ’’ { ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΡΥΛΟΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΘΟΣ. ΣΤΟ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΟ 1944. ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.
    ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ 6 ΕΥΡΩ.

    Η ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ 12 ΕΥΡΩ.
    ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ 8 ΕΥΡΩ.

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 18.00 ΕΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

    6986 258 315 ΦΩΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
    6945 324 219 ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ


    ΕΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/7/2012

Η Στράτα του Ψηλορείτη

    • Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
    • από τις 4:00 π.μ. μέχρι τις 4:00 μ.μ.

  • Λιβαδιώτικο Αόρι,τοποθεσία Λάκκος του Μυγερού.

  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων υπο την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά την εκδήλωση “Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου 2012 και ημέρα Σάββατο.
    Αποτελείται από την ορειβατική διαδρομή στο «Λιβαδιώτικο αόρι», με εκκίνηση από το καταφύγιο στο «Λάκκο του Μυγερού» (στα 1.700 μέτρα υψόμετρο), στην συνεχεία ακολουθεί τα πέτρινα σκαλοπάτια, τα οποία οδηγούν στην θρυλική κορυφή του Ψηλορείτη 2.456 μέτρα (περίπου 3 χιλιόμετρα) και την μοναδική θέα της Κρήτης ολόκληρης και των γύρω νησιών.
    Πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς αναδεικνύει την μακρόχρονη και ιστορική σχέση των κατοίκων με το φυσικό τους τοπίο. Μέσα από την αναβίωση αυτής της θρυλικής ορειβατικής διαδρομής, δημιουργείται μία μοναδική εμπειρία η οποία αποτελεί πρότυπο για την σωστή ανάπτυξη «οικολογικής συνείδησης».
    Στην εκδήλωση «Η Στράτα του Ψηλορείτη» συμμετέχουν περίπου 4,500 – 5,000 άτομα από όλη την Κρήτη, αλλά και επισκέπτες στο νησί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, και περιλαμβάνει:

    • Την ορειβατική διαδρομή από το καταφύγιο στην κορυφή (περίπου 3 χιλιόμετρα)-- για όσους θέλουν να ακολουθήσουν(απο τις 4:00 πμ)

    • Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνία στην κορφή του Ψηλορείτη στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.Στη συνέχεια ακολουθεί λύρα και χορός στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης.

    • Κατάβαση από την κορυφή μέσω της Στράτας του Ψηλορείτη στην τοποθεσία Λάκκος του Μυγερού(καταφύγιο)οπου ακολουθεί η εκδήλωση.
    Κατά τη διάρκεια της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, υπάρχει συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έχουν επίσης τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της προετοιμασίας και του ψησίματος του γνωστού για την ιδιαίτερη νοστιμιά οφτού κρέατος (αντικριστό), την παρασκευή βραστού κρέατος με το Λιβαδιώτικο πιλάφι, καθώς και να έχουν την άμεση επαφή με τους τυροκόμους του Ψηλορείτη οι οποίοι τυροκομούν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο το τυρί και τη μυζήθρα.
    Σας περιμένουμε όλους και σας επιφυλλάτουμε πολλές πολλές εκπλήξεις.
    Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδίων

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ.

    • Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

  • ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΣΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟ ΧΑΝΙ ..ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ..

  • ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ..ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΠΟΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΘΑ Τ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ..ΕΙΣΟΔΟΣ 15 ΕΥΡΩ  ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΡΑΣΙ.. ..ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ..

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ 'ΠΡΩΙΝΗΣ ΡΑΚΗΣ 'ΤΟΥ ΚΡΗΤΗ FM

    • Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012
    • 10:00 μ.μ.

  • BOCCA BY OSTRIA

  • Η Πρωινή Ρακή από την αγαπημένη σας πρώτη παραδοσιακή συχνότητα της πόλης 87,5 η Φωνή της Κρήτης στην Αθήνα διοργανώνει μεγάλο καλοκαιρινό πάρτυ στο μαγευτικό BOCCA by OSTRIA στη παραλία του Αλίμου τη Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 10 μ.μ.

    Σας περιμένουμε διασκεδάσουμε και να πούμε μαζί καλό καλοκαίρι σε μια βραδιά που θα ειναι γεμάτη events εκπλήξεις και Κώστα Σταυρουλιδάκη.

    Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 10 μ.μ διασκεδάζουμε παρέα με τη Πρωινή Ρακή,και Κώστα Σταυρουλιδάκη στο μαγευτικό χώρο του BOCCA by OSTRIA στη παραλά του Αλίμου.

    Είσοδο με ποτό 10 euro.

    Τηλ.κρατήσεων 6974434756

Ανακοινώσεις για το “σωματίδιο του Θεού”







ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ CERN

Ανακοινώσεις για το “σωματίδιο του Θεού”





Την ευκαιρία να ενημερωθούν σε 'ζωντανή μετάδοση' για τα αποτελέσματα από την έρευνα του CERN για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs, γνωστού και ως σωματίδιο του Θεού, θα έχουν οι κάτοικοι της Κρήτης σήμερα στις 10 το πρωί στην αίθουσα σεμιναρίων του 2ου ορόφου του κτηρίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.
Οπως μάλιστα μεταδόθηκε χθες από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, «την ώρα που οι φήμες οργιάζουν για τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι ερευνητές του CERN, νέες, ισχυρότερες ενδείξεις για την ύπαρξη του περιβόητου μποζόνιου του Χιγκς παρουσιάστηκαν στις ΗΠΑ.
Η ανάλυση ενός ωκεανού δεδομένων που συγκεντρώθηκαν στο εργαστήριο Fermilab στο Ιλινόι δείχνει ότι η πιθανότητα να υπάρχει όντως το μποζόνιο του Χιγκς φτάνει το 999 τοις χιλίοις».
«Τα δεδομένα μας προσφέρουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη του μποζόνιου του Χιγκς, προκειμένου όμως να αναγνωριστεί επίσημα η ανακάλυψη απαιτούνται τα αποτελέσματα των πειραμάτων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων [του CERN] στην Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του πειράματος CDF στo Fermilab.
Τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών στον LHC θα ανακοινωθούν από ερευνητές του CERN στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Υψηλών Ενεργειών που ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, στη Μελβούρνη.
Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται ότι «το CERN παρουσιάζει τα τελευταία αποτελέσματα απο την έρευνα για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs. Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 10 π.μ. πραγματοποιείται στο CERN επιστημονικό σεμινάριο, όπου θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs. Τα πειράματα ATLAS και CMS θα παρουσιάσουν προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις αναλύσεις των δεδομένων που ελήφθησαν το 2012 -μέχρι πριν δύο εβδομάδες- από συγκρούσεις πρωτονίων σε συνολική ενέργεια 8 TeV. Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν σημαντική προσθήκη σε σχέση με τα ήδη δημοσιευμένα, που βασίζονται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2011. Το σεμινάριο στο CERN, που θα γίνει με τη σύγχρονη συμμετοχή των ερευνητών που ήδη βρίσκονται στην Αυστραλία, όπου λαμβάνει χώρα το μεγάλο διετές συνέδριο ICHEP, θα αναμεταδοθεί ζωντανά στην Αίθουσα σεμιναρίων του 3ου ορόφου του κτηρίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την μετάδοση θα ακολουθήσει συζήτηση με παρευρισκόμενους φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο».   πηγη χανιωτικα νεα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


    • Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012
    • από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 11:15 μ.μ.

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΝΩΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  • Ο πολιτιστικός σύλλογος Μανωλιόπουλου και ο Δήμος Πλατανιά παρουσιάζουν συναυλία με θέμα “Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο”.
    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 στις 9μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μανωλιόπουλου.

    Συμμετέχουν οι :

    soprano Κλεινάκη Μαρία : Τραγούδι
    Γιαννακάκης Γιάννης : Πλήκτρα
    Φραντζεσκάκης Γιώργος : Κιθάρα – Φωνή
    Σουργουτσίδης Ιάκωβος : Μπουζούκι

    Ελάτε να περάσουμε δύο αξέχαστες ώρες με τα γνωστά σε όλους μας τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.
    Ο πολιτιστικός σύλλογος Μανωλιόπουλου και ο Δήμος Πλατανιά παρουσιάζουν συναυλία με θέμα “Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο”.
    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 στις 9μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μανωλιόπουλου.

    Συμμετέχουν οι :

    soprano Κλεινάκη Μαρία : Τραγούδι
    Γιαννακάκης Γιάννης : Πλήκτρα
    Φραντζεσκάκης Γιώργος : Κιθάρα – Φωνή
    Σουργουτσίδης Ιάκωβος : Μπουζούκι

    Ελάτε να περάσουμε δύο αξέχαστες ώρες με τα γνωστά σε όλους μας τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

    Πληροφορίες για το πως θα έρθετε, στη σελίδα του πολιτιστικού συλλόγου www.manoliopoulo.gr

O ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

    • από τις 14 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. μέχρι τις 15 Ιουλίου στις 6:30 μ.μ.

  • Καρύδι Σητείας

  • Ελάτε να ξεφαντώσουμε μαζί και να χορέψετε μέχρι το πρωί με το μουσικό συγκρότημά μας σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του Καρυδίου Σητείας το Σάββατο 14 Ιουλίου!!Γι'άντεστε όλοι να κάνουμε όρεξη!Σας περιμένουμε!

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ FOOTVOLLEY



O Δήμος Χανίων διοργανώνε το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Ιουλίου Παγκρήτιο τουρνουά footvolley στο  αθλητικό κέντρο Αγ.Αποστόλων....Τηλέφωνα για δηλώσεις συμμετοχών 28210-72238
Υπεθ/ος Μαρκουλάκης Γεωργιος

KΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ACTA






Κρίσιμη ειναι η σημερινή ημέρα για τον έλεγχο και τις ελευθερίες στο Διαδίκτυο (acta).
Πολλές Ευρωπαικές χώρες ενω είχαν ψηφισει υπέρ της acta απέσυραν υστερα την υποστηριξή τους.
Πληροφορίες που μεταδίδουν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία αναφέρουν οτι η συνθήκη θα καταψηφιστει. Η Συνθήκη  απειλεί τις ελευθερίες του λόγου,και τα δικαιώματα των χρηστών του internet .Aναμένουμε τα αποτελέσματα.!