Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1936 : Γεννιέται στα Ανώγεια του Ρεθύμνου ο Νίκος Ξυλούρης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1936 : Γεννιέται στα Ανώγεια του Ρεθύμνου ο Νίκος Ξυλούρης.

Από μεγάλη κρητική οικογένεια μουσικών και λυράριδων (αδέλφια του είναι ο Ψαραντώνης και ο Ψαρογιάννης). Πεθαίνει νεότατος, σε ηλικία μόλις 43 ετών, από καρκίνο.




.

.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΑΕΛΑ

O Σύλλογος Χρυσοπηγη θα παρουσιάσει την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9μ.μ  το έργο"αγαπημένη μου γιαγιά". Τα έσοδα θα διατεθούν για την μικρή Ραφαέλα Κυρικλάκη
Τιμη εισητηρίου 3 ευρώ
ΠΡΟΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Χάληδων 98-102, 73 131 Χανιά, Κρήτη
τηλ +30 28210 92294 & +30 28210 36190
fax +30 28210 92294

Ο caveman στα Χανιά.

Ο caveman στα Χανιά.
Γεμάτος ενέργεια, ετοιμολογία στο «φλερτ» με το κοινό του, ο Βλαδίμηρος  Κυριακίδης τραβάει το ενδιαφέρον  καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.  Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη αυτή την διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.
Η αλήθεια του «Caveman» έγκειται στο να μάθουμε να ζούμε με τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, οι οποίες ίσως τελικά να καθιστούν λιγότερο βαρετή τη ζωή μας. Μόνο μην πέσετε στην παγίδα της προσπάθειας να κατανοήσετε το αντίθετο φύλο.
Κυριακή 12 Ιουλίου στις 9:30 Στήν Ανατολική Τάφρο
Τιμή εισητηρίου 15 -20 ευρω 

ΓΕΥΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ !

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ALBATROS ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Στο κατάστημα ALBATROS στην παλαιά πόλη των Χανίων θα βρείτε πέρα απο μια πολύ πλούσια συλλογή ασημένιων κοσμημάτων με ημιπολύτιμους λίθους ,μεγάλη ποκιλία αρωματικών καπνών της Ανατολής με πολλές γεύσεις αποκλειστικά για ναργιλέδες .

"ΠΕΡΑΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΑΚΟΜΕΛΑΚΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΝΑΡΓΙΛΕΔΑΚΙ"

Δ/ΣΗ ΜΠΕΤΟΛΛΟ 33
ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ
ΤΗΛ.28210-55385  

Παγκόσμιο Ιντερνετικό μπλακ άουτ

Παγκόσμιο Ιντερνετικό μπλακ άουτ τη Δευτέρα 9 Ιουλίου

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο την Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer.

Παγκόσμιο Ιντερνετικό μπλακ άουτ τη Δευτέρα 9 Ιουλίου
Σύμφωνα με το FBI, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις.

Τον Νοέμβριο του 2011 το FBI έφτασε στα ίχνη των δραστών.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται τώρα να επισκεφθούν τις σελίδες dcwg.org και dns-ok.us, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer

LIVE ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ

LIVE ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
Δημόσια εκδήλωση · Διοργανωτές: Giannis Kazamias
    • Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012
    • από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 12:05 π.μ.

  • LIVE ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ "DA GIORGIO" (Καραμανλή Κωνσταντίνου 8) ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (ΛΥΡΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ (ΛΑΟΥΤΟ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΟΥΡΑΚΗΣ (ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (ΚΙΘΑΡΑ)

    τηλ. για κρατήσεις 28430 25500

EΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ

Νέο κύμα καυσωνα προβλεπει η Ε.Μ.Υ λόγω της εξασθένησης  των ανέμων.Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 37 βαθμους Κελσίου το Σαββατοκύριακο και αρχές της εβδομάδας εως τους 39 βαθμους  Κελσίου.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ "Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ"


Οι φημισμένοι γιατροί της αρχαιότητας, ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης και πολλοί άλλοι, είχαν επισημάνει τις φαρμακευτικές ιδιότητες της τσουκνίδας.
Ο Ησίοδος προέτρεπε τους συμπολίτες του να χρησιμοποιούν τσουκνίδα για να προστατευτούν από διάφορες ασθένειες. Ο Αριστοφάνης την αναφέρει στα έργα του. Στα ρωμαϊκά χρόνια τη χρησιμοποιούσαν για να ενισχύσουν τη σεξουαλικότητά τους αλλά και για να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στον βορρά. Η σοφία των παλαιότερων επιβεβαιώθηκε καθώς η τσουκνίδα αποδεδειγμένα είναι ένας θησαυρός βιταμινών, σιδήρου και πολύτιμων μετάλλων απαραίτητων για τον οργανισμό μας.
Στην Κρήτη παλαιότερα είχαμε τη συνήθεια να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες από διάφορες ποικιλίες από χόρτα με χρήση αρκετού ελαιολάδου καθώς επίσης και βότανα για την παρασκευή διαφόρων αφεψημάτων. Τα τελευταία χρόνια αυτή την  πλούσια ποικιλία την έχουμε περιορίσει αισθητά. Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας ο Χορτάτσης αναφέρεται σε έναν γέρο που?
«Με χόρτα λέσι μια λοιφή πως κάνει και με γάλα και μετά κεινη γίνουνται θαμάσματα μεγάλα. Οι μαύρες τη αλείφουνται και το ζημιό ξασπρίζουν και οι γράδες εις τα νιάτα τους πάλι ξαναγυρίζουν...» (Πανώρια, Α 273 - 277).
Το βότανο αυτό, που μας δίνει τόσο απλόχερα τις θαυματουργικές του ιδιότητες, έχει μια ιδιαιτερότητα κατά άλλους ενοχλητική κατά άλλους ευεργετική, όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα καθώς, όταν την ακουμπάμε κατά λάθος έχουμε την αίσθηση ότι μας τσιμπάνε χιλιάδες μέλισσες.
Η τσουκνίδα έχει μια ευχάριστη γήινη γεύση, έντονο πράσινο χρώμα και ελάχιστο άρωμα.
Παλαιότερα οι νοικοκυρές τη μάζευαν και συμπλήρωναν την ποικιλία των χόρτων για τα καλιτσούνια ή για να μαγειρέψουν τα τσιγαριστά ή την έβαζαν σε ομελέτα.
Με μερικά ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα τσουκνίδας μπορούμε να συμπληρώσουμε μια πράσινη σαλάτα, να φτιάξουμε μια πομάδα (πέστο) με καρύδια, παλαιωμένη γραβιέρα και λίγα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, ιδανικό για μακαρόνια ζεστά ή κρύα σαλάτα ή για πατάτες βραστές.
Καιρός είναι να μπει και στις επαγγελματικές κουζίνες καθώς στο εξωτερικό αναγνωρίζοντας την άξια της τη χρησιμοποιούν για την παρασκευή διαφόρων εδεσμάτων όπως σούπες, πατάτες πουρέ  ή σε  διάφορες σαλάτες και σουφλέ αλλά και για την παρασκευή αφεψήματος.
Την τελευταία στιγμή έμαθα ότι γνωστό εστιατόριο στα περίχωρα της πόλης μας με χαρακτηριστική ονομασία φτιάχνει τσουκνιδοκεφτέδες.

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το πρακτορείο 'Sky Club' λειτουργούσε εδώ και 20 χρόνια και θεωρείτο ένα απο τα μεγαλύτερα στην Πολωνία, έχοντας εξυπηρετήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες. Ομως αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό, τα οποία οδήγησαν στην απόφαση για χρεοκοπία. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στα 'Χ.Ν.' εκπρόσωπος της πολωνικής πρεσβείας στην Αθήνα, περίπου 150 Πολωνοί τουρίστες βρίσκονταν σε Χανιά και Ρέθυμνο, όταν έμαθαν για την εξέλιξη αυτή.
«Οι άνθρωποι είχαν μόλις μια - δυο μέρες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, όταν έμαθαν ότι πρέπει να γυρίσουν εσπευσμένα στην πατρίδα τους καθώς έχασαν το πακέτο διακοπών που είχαν πληρώσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος της πολωνικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των 'Χ.Ν.', οι τουρίστες αναμενόταν να αποχωρήσουν χθες βράδυ αεροπορικώς από Χανιά και Ηράκλειο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης τα ανέλαβε η πολωνική κυβέρνηση.
πηγη Χανιωτικα Νεα 

H ΓΑΥΔΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΙΑΤΡΕΙΟ



ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Εγκαινιάζεται νέο ιατρείο τον Αύγουστο


Περί τα τέλη του Αυγούστου θα εγκαινιαστεί το νέο ιατρείο του νησιού, που κατασκευάστηκε με το πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη», ένα έργο αναγκαίο για τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες.