Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κλιμακωτές περικοπές στα επιδόματα του ΟΑΕΔ

 Διασώζονται μόνον δύο επιδόματα
Κλιμακωτές περικοπές στα επιδόματα και κυρίως στα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση, θέλοντας έτσι να αποφύγει ένα νέο πλήγμα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Η χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων θα γίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων ύψους 11,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για το ύψος του εισοδήματος που θα έχουν οι δικαιούχοι, ώστε να μην υποστούν νέο πλήγμα όσοι διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα και στη συνέχεια οι μειώσεις να είναι κλιμακωτές, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου. Δηλαδή, θα μπορούσαν να καταβάλλονται τα επιδόματα χωρίς περικοπές για όσους έχουν εισόδημα 12.000 ευρώ και στη συνέχεια κλιμακωτές περικοπές μέχρι και 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.
Από το «μαχαίρι» αυτό διασώζονται μόνον δύο επιδόματα, ήτοι το ανεργίας και το ΕΚΑΣ, ενώ αναζητείται φόρμουλα για τα πολυτεκνικά επιδόματα, χωρίς να αποκλείεται και η καθιέρωση οικογενειακού τεκμηρίου.
Διαχωρισμός σε δύο κατηγορίες
Τα υπόλοιπα επιδόματα θα διαχωριστούν σε δύο κατηγορίες, α. τα ανταποδοτικά, για τα οποία έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές και που στόχος είναι να υπάρξουν μικρότερες παρεμβάσεις (π.χ. επίδομα ασθενείας) και β. τα προνοιακά, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί εισφορές (π.χ. επιδόματα τυφλότητας, σύνταξη ανασφάλιστων), στα οποία το «ψαλίδι» αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερο.
Συνολικά για τα επιδόματα διατίθενται 14,1 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω των περικοπών η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να περικόψει 4 δισ. ευρώ από συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ.

Στο παρά πέντε απεφεύχθη τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο παρά πέντε απεφεύχθη τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης. Μια νεαρή κοπέλα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Ευτυχώς, όμως, διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν έγκαιρα στο σημείο κατάφεραν να τη σώσουν.  
Η 21χρονη επιχείρησε να κόψει το νήμα της ζωής επιλέγοντας τον απαγχονισμό. Ωστόσο τραυματίστηκε στο λαιμό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε μικρή χειρουργική επέμβαση. Η νεαρή νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πηγή: flashnews.gr

Ναι στη σαλιγκαροτροφία

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟΥΣ ΧΟΧΛΙΟΥΣ!
Στο διαδίκτυο άρχισε να ψάχνει πληροφορίες για εναλλακτικές καλλιέργειες, πριν από μερικά χρόνια και ο 40χρονος σήμερα Παναγιώτης Παναγιωτίδης, ο οποίος «έπεσε» πάνω σε μία ιστοσελίδα για τα σαλιγκάρια κι από τότε άλλαξε όλη του η ζωή.
Εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Παναγιωτίδης ασχολείται με τη μεγάλη του αγάπη, την πληροφορική, και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από αγροτική οικογένεια, όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ποτέ δεν έτυχε να ασχοληθεί με τη γη. Αυτό μέχρι το 2010, οπότε και άρχισε τις διαδικτυακές αναζητήσεις για μία καλλιέργεια που θα του επέτρεπε να συμπληρώσει το εισόδημά του.
Αρχή του 40χρονου σ' αυτή την αναζήτηση, που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο ήταν: «Αν δεν έχεις πού να δώσεις το προϊόν σου, μην ασχολείσαι!».
Επέλεξε τελικά τη σαλιγκαροτροφία και μιλώντας μ' έναν συγχωριανό του για τα σχέδιά του βρήκε συνοδοιπόρο στο «ταξίδι» του. Μάλιστα, σε αντίθεση με τον ίδιο, ο συνέταιρός του διέθετε δικό του χωράφι, έκτασης 5,5 στρεμμάτων, ενώ η ενασχόλησή του σε εταιρεία ζωοτροφών, έβγαλε πολλές φορές τους δύο φίλους από τη δύσκολη θέση στα προβλήματα που ανέκυπταν κατά τη διάρκεια του στησίματος της κλειστού τύπου μονάδας που έφτιαξαν και τοποθέτησαν το 2011 τις μάνες σαλίγκαρους, βάρους 45 κιλών.
Ο κ. Παναγιωτίδης δεν βιάζεται και δεν είναι υπέρ του εύκολου και ευκαιριακού κέρδους και γι? αυτό το λόγο ακολουθεί αργά, αλλά σταθερά βήματα στη νέα του προσπάθεια.
Δαπανώντας, μαζί με το συνέταιρο και φίλο του, συνολικά το ποσό των 1500 ευρώ περιόρισαν τη μονάδα τους σε έκταση 1200 μέτρων, την οποία και μελλοντικά φιλοδοξούν και θέλουν να επεκτείνουν.
Το εγχείρημά τους έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον συγχωριανών και φίλων, τους οποίους και προτρέπουν, όταν ερωτηθούν, να ασχοληθούν κι' αυτοί με την εκτροφή σαλιγκαριών.

ΟΧΙ ΣΤ ΄ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ


'Οχι' αυτοκίνητα στο παλιό λιμάνι λέει και η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με αφορμή σχετικό σχόλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής των 'Χανιώτικων νέων'.
Σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Μαν. Γιαννούλης και ο γραμματέας, Κυρ. Παπαδάκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα σας στο φύλλο της 13ης Ιουλίου 2012, σελίδα 3, για το άρθρο που αφορά την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Σας ενημερώνουμε ότι και η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων με επιστολή μας, με αρ. πρωτ. 47/23-4-2012, προς τον δήμαρχο Χανίων (την οποία και  σας επισυνάπτουμε) είχε επισημάνει το γεγονός προκειμένου να απαγορευτεί η διέλευση και η στάθμευση στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.
Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου».
Στη συγκεκριμένη επιστολή η Ενωση ανέφερε, απευθυνόμενη στον δήμαρχο Χανίων:
«Με το ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι η σήμανση μέσα και έξω από την πόλη των Χανίων δεν είναι επαρκής.
Συγκεκριμένα:
• Από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Σούδας προς την πόλη των Χανίων.
• Η σήμανση για την ανατολική και δυτική κατεύθυνση του Νομού μας.
• Εντός της πόλης και συγκεκριμένα προς το παλιό λιμάνι, το παλιό Τελωνείο, τον Φάρο.
• Τέλος προτείνουμε στο ανατολικό κομμάτι του λιμανιού, από τα Νεώρια και ανατολικά, να απαγορευτεί, άμεσα η κυκλοφορία των αυτοκίνητων, διότι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, εάν πρόκειται να γίνουν κάποιες ενέργειες από την πλευρά σας, προκειμένου να κινούνται με περισσότερη ευκολία οι επισκέπτες μας και να είναι πιο προσβάσιμες οι πληροφορίες».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

-Συναυλία με ρεμπέτικα στο "Απολλων" στο Mega place αυριο Τετάρτη 18 Ιουλίου και ωρα 9 μ.μ

-Εκθεση απο τον Παραδοσιακο Σύλλογο Λαικής Τέχνης η "Χρυσοπηγή" εως τις 19 Ιουλίου στην Σαμπιονάρα

-Τα εξαιρετικα προιόντα του τόπου μας  Εικαστική έκθεση καθε Κυριακή σστο Ελαιουργείο -Εργοστασιο Τέχνης στο Δρομόνερο Ωρες 11 π.μ εως 9 μ.μ

-Τα Βακχικά στο Οινοποιείο του Κτήματος Λουπάκη κάθε Κυριακή 11 π.μ εως 9 μ.μ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
-Τα βαφτίσια  σήμερα Τριτη στην Ανατολική Ταφρο Εισοδος 15 ευρω
-Παιδικη παράσταση  Οι Αθλοι του Ηρακλή  της Καρμεν Ρουγγέρη 18 και 19 Ιουλίου στις 9μ.μ στην Ανατολική Τάφρο Εισοδος 13 ευρω
-Κωμωδία το Μηλο την Παρασκευή 20 Ιουλίου  τις 9:30 στην Ανατολική Τάφρο  Είσοδος 20 και 15 ευρω.
-Παιδικη παράσταση Οδυσσεβάχ στις 21 Ιουλίου και ώρα 9 :30 στην Ανατολικη Τάφρο Είσοδος 12- 10 ευρω.
-Η Παρωδία του μυστηρίου "9 γυναίκες κατηγορούν εσένα" στις 21 και 22 Ιουλίου στις 9 :30 στον Πλατανιά ¨στην Αροκάια Είσοδος 10 ευρω με ένα ποτό .

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

 ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Από την Κρήτη ως την Θράκη
θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη και ωρα 9 :30 μ.μ  η σχολή χορού ¨" εν χορώ"
στην Ανατολική Τάφρο.
Χοροί απο όλη την Ελλαδα  με πιστα αντίγραφα των στολών των πατρίδων τους
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ