Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανακοινώσεις για το “σωματίδιο του Θεού”







ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ CERN

Ανακοινώσεις για το “σωματίδιο του Θεού”





Την ευκαιρία να ενημερωθούν σε 'ζωντανή μετάδοση' για τα αποτελέσματα από την έρευνα του CERN για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs, γνωστού και ως σωματίδιο του Θεού, θα έχουν οι κάτοικοι της Κρήτης σήμερα στις 10 το πρωί στην αίθουσα σεμιναρίων του 2ου ορόφου του κτηρίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.
Οπως μάλιστα μεταδόθηκε χθες από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, «την ώρα που οι φήμες οργιάζουν για τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προχωρήσουν την Τετάρτη οι ερευνητές του CERN, νέες, ισχυρότερες ενδείξεις για την ύπαρξη του περιβόητου μποζόνιου του Χιγκς παρουσιάστηκαν στις ΗΠΑ.
Η ανάλυση ενός ωκεανού δεδομένων που συγκεντρώθηκαν στο εργαστήριο Fermilab στο Ιλινόι δείχνει ότι η πιθανότητα να υπάρχει όντως το μποζόνιο του Χιγκς φτάνει το 999 τοις χιλίοις».
«Τα δεδομένα μας προσφέρουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη του μποζόνιου του Χιγκς, προκειμένου όμως να αναγνωριστεί επίσημα η ανακάλυψη απαιτούνται τα αποτελέσματα των πειραμάτων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων [του CERN] στην Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος του πειράματος CDF στo Fermilab.
Τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών στον LHC θα ανακοινωθούν από ερευνητές του CERN στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Υψηλών Ενεργειών που ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, στη Μελβούρνη.
Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρεται ότι «το CERN παρουσιάζει τα τελευταία αποτελέσματα απο την έρευνα για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs. Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 10 π.μ. πραγματοποιείται στο CERN επιστημονικό σεμινάριο, όπου θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs. Τα πειράματα ATLAS και CMS θα παρουσιάσουν προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις αναλύσεις των δεδομένων που ελήφθησαν το 2012 -μέχρι πριν δύο εβδομάδες- από συγκρούσεις πρωτονίων σε συνολική ενέργεια 8 TeV. Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν σημαντική προσθήκη σε σχέση με τα ήδη δημοσιευμένα, που βασίζονται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2011. Το σεμινάριο στο CERN, που θα γίνει με τη σύγχρονη συμμετοχή των ερευνητών που ήδη βρίσκονται στην Αυστραλία, όπου λαμβάνει χώρα το μεγάλο διετές συνέδριο ICHEP, θα αναμεταδοθεί ζωντανά στην Αίθουσα σεμιναρίων του 3ου ορόφου του κτηρίου Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την μετάδοση θα ακολουθήσει συζήτηση με παρευρισκόμενους φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο».   πηγη χανιωτικα νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου