Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

EΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ


Το αρχαίο θέατρο των Δελφών ξανανοίγει μετα απο 37 χρόνια απο την τελευταία παράσταση που έλαβε χώρα εκεί. Η τελευταία παράσταση ανέβηκε το 1975.  Ο χώρος θα φιλοξενήσει αποσμάσματα απο έργα αρχαίου δράματος.
Το αρχαίο θέατρο των Δελφών συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαίων ελληνικών θεάτρων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.Συγκεκριμένα βρίσκεται μέσα στο ιερό του Απολλωνος .
Στο θέατρο των Δελφών πραγματοποιούνταν οι αγώνες φωνητικής και ενόργανης μουσικής .Το πρώτο λίθινο θέατρο κτίστηκε απο ντόπιο ασβεστόλιθο τον 3ο αιώνα .Ο Ευμένης ο Β΄ βασιληάς της Περγάμου χρηματοδότησε την επισκευή  του  το 160 π.χ.
Το 1930 στις δεύτερες και τελευταίες Δελφικές εορτές παρουσιάστηκε ο Προμηθέας Δεσμώτης μαζι με τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Ο προυπολογισμός της αναστήλωσης του θεατρου των Δελφών πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και ειναι 1,3 εκατ.ευρω,αναμένεται  δε να ολοκληρωθεί εως τα μέσα του 2015.Η μουσική εκδήλωση θα γίνει στις 21 Ιουλίου ημέρα Σάββατο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου