Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


 Παιδικό ορειβατικό κέντρο
20-06-2012 10:55

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στην προσπάθειά του να ανεβάσει όλο και περισσότερα παιδιά στο βουνό, διοργανώνει πολυήμερο υπαίθριο Παιδικό Ορειβατικό Κέντρο, για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 10 μέχρι 14 χρονών, από 30 Ιουνίου έως και 8 Ιουλίου 2012.
   Η διαβίωση στο βουνό μαθαίνει στα παιδιά να γνωρίσουν την πανέμορφη φύση, να σέβονται το περιβάλλον, να ξεπερνούν τους φόβους τους, να επικοινωνούν θετικά, να συνεργάζονται αρμονικά με άλλα παιδιά, να ανακαλύπτουν τις αντοχές τους, να περπατούν και να προσανατολίζονται με ασφάλεια στο άγριο τοπίο. Επίσης θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια στην αναρρίχηση στην τεχνητή πίστα αναρρίχησης του καταφυγίου.
   Με έδρα το καταφύγιο της Ταύρης, πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου στην επαρχία Σφακίων, τα παιδιά θα ζήσουν μια διαφορετική εβδομάδα, μακριά από τις ανέσεις της πόλης. Δεν θα είναι τόσο καθαρά και φρεσκοπλυμένα όσο στην πόλη, αλλά θα μυρίσουν το άρωμα του αγριολούλουδου, του θυμαριού και του κυπαρισσιού?  το άρωμα της ίδιας της ζωής!
   Η αναχώρηση για την περιοχή της Ταύρης θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 το μεσημέρι και η επιστροφή την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου. Ο αριθμός παιδιών που μπορεί να εξυπηρετήσει το καταφύγιο είναι συγκεκριμένος, γι? αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Σταύρος Μπαδογιάννης είναι ο υπεύθυνος αυτής της δραστηριότητας, στην οποία θα έχει βοηθούς μέλη του Δ.Σ. με πολύχρονη εμπειρία.
  Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90 Χανιά, κάθε βράδυ από τις 9 έως τις 11 μ.μ., τηλ.             2821044647       και             2821054903      .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Την 72η πανελλήνια ορειβατική συνάντηση διοργανώνουν οι  Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων στο όρος Μαίναλον, υψ. 1.982 μέτρα, στον Νομό Αρκαδίας στην Πελοπόννησο στις 21 και 22 Ιουλίου 2012, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας - Αναρρίχησης. Η εκδήλωση θα δώσει μία ευκαιρία συνάντησης πεζοπόρων και ορειβατών, όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων θα διοργανώσει τετραήμερη δραστηριότητα, για να συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του καθώς και παιδιά και εφήβους. Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 20/07/12 και η επιστροφή την Τετάρτη 25/07/12 το πρωί. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εξόρμησης αυτής, η οποία μετά τη συμμετοχή στην 72η Π.Ο.Σ., θα περιλαμβάνει και ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι της Νέδας στον Νομό Μεσσηνίας, θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία του Συλλόγου.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 9 έως τις 11 μ.μ., τηλ.             2821044647       και             2821054903      .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου